1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Název Množství a jednotka
krůtí mleté maso 500 g
kuřecí játra 250 g
vejce 1 ks
marocké koření 1 rovná lžička
saturejka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: marocká
Příprava: 30 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými játry, přidáme vejce, osolíme, okořeníme marockým kořením (dostane se v Marks & Spenceru), saturejkou, hrubě mletým pepřem a zahustíme dvěma lžícemi rýžové mouky (může být normální hladká), popřípadě ještě trochou strouhanky tak, aby šly tvořit placičky. Dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme placičky, ničím neobalujeme a smažíme na oleji pomalu dozlatova. Podáváme s brambory, hranolky, bramborovou kaší nebo opečenými brambory.


 


RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh na másle

Postup: Pstruha omyjeme, ostraníme hlavy, osušíme, prosolíme i zevnitř a necháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...